Sunday, May 19, 2024
HomeСпортМъжкият хандбален отбор на Беласица с нови две победи

Мъжкият хандбален отбор на Беласица с нови две победи

В зала „Арена Петрич“ се изиграха нови две срещи за първенството на Б републиканска хандбална група между отборите на Беласица и Пирин-64 от град Гоце Делчев.

Първата среща започна със силен натиск на петричките хандбалисти, които набързо доведоха резултата до 5:0. Едва в 8-мата минута Георги Партнев от отбора на гостите отбеляза първото попадение за тима си. До края на първата част на срещата зрителите станаха свидетели на много интересни атаки от страна на състезателите на двата тима. Шест непростими пропуска направиха хандбалистите на Беласица и първата част на срещата завърши при резултат 13:7 за тях. През втората част гостите заиграха далеч по-силно. Наставникът на домакините  в този мач Кирил Кипърлиев даде шанс на млади таланти от по-долните възрастови групи и това бе добре дошло за противниковия тим. В един момент – в 21-ва минута – резултатът бе намален на 3 гола разлика. Отново бяха пуснати в игра по-опитните състезатели от петричкия тим и до края на мача резултатът стана 24:19.

След определена почивка по предварително споразумение между треньорските щабове на двата отбора се игра и втората среща. В нея отново зрителите станаха свидетели на интересни атаки и невероятни спасявания от страна на вратарите на двата отбора. Накрая двамата съдии – Александър Стоянов и Теодор Илиев – обявиха края при резултат 31:20 за отбора на Беласица(Петрич).

По трибуните на зала „Арена Петрич“ бяха заели места легендите на петричкия хандбал Огнян Танков, Георги Бучков, Златко Радев, Александър Христов, Чавдар Кипърлиев, Емануил Деведжиев и един от спонсорите през изминалите години Огнян Деведжиев.

 

И в двата мача в зала „Арена Петрич“ хандбалистите на ОХК Беласица бяха водени от  един от авторитетните треньори на клуба, защото водещият мъжкия тим Красимир Мелков бе зает служебно.

В досега изиграните срещи от началото на първенството от 6 мача мъжкият отбор на ОХК Беласица постигна 6 победи, от които две в Гоце Делчев срещу отболите на Локомотив и Раховец (Горна Оряховица) и в Габрово – срещу Спартак (Плевен) и тамошния Чардафон.

На 16 декември, събота, от 14 часа в зала „Арена Петрич“ ще се играе мач от 1/8 финална среща за Купа България между мъжките отбори на Беласица (Петрич) и Спартак (Варна) -участник в А РХГ.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular