Monday, May 20, 2024
HomeСпортНа стадиона в Панчарево: Дубълът на ЦСКА победи трудно Банско Тиим с...

На стадиона в Панчарево: Дубълът на ЦСКА победи трудно Банско Тиим с 2:1

На спортния комплекс ЦСКА в Панчарево в мач от 17-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на ПФК ЦСКА ІІ София и ФК Банско Тиим Сдружение от  град Банско.

Във 2-ра минута след грешка в отбора на домакините Владислав Златинов открадна топката, напредна и от12-13 метра от движение я изпрати неспасяемо в мрежата на Ивайло Неделчев за 0:1. В 10-ата минута гостите от Банско сътвориха още едно чисто голово положение, но вратарят Ивайло Неделчев прояви вещина и не допусна топката зад себе си за втори път. Опитите на футболистите от армейския тим да изравнят резултата се реализираха в 35-та минута. Тогава след фаул, изпълнен отлично от младите армейци, защитата на гостите изби топката и Георги Димитров с глава простреля стража на гостите Атанас Тъпигьозов за 1:1. В 43-та минута Петко Панайотов изведе отляво  Георги Чорбаджийски, който от движение насочи кълбото към противниковия вратар А.Тъпигьозов, но той не допусна изненада.

След почивката възпитаниците на Стамен Белчев търсеха начин за промяна на резултата, като ударите на Георги Димитров, Георги Чорбаджийски и Марк-Емилио Папазов не бяха точни срещу вратаря на гостите Атанас Тъпигьозов. Две минути преди края на срещата след атакана домакините  по левия фланг Георги Чорбаджийски навлезе, подаде топката майсторски към Марк-Емилио Папазов и той я изпрати в мрежата на Атанас Тъпигьозов за 2:1.

След мача старши треньорът на ЦСКА ІІ Стамен Белчев сподели: „Стана много добър мач. По-уверени нашите футболисти бяха през втората част на срещата, когато отбелязахме втория решителен гол, който донесе спечелването на трите точки. В събота ще гостуваме на Ботев в Ихтиман”.

След този мач отборът на ЦСКА ІІ е на 2-ро място с 37 точки, а Банско Тиим е на 10-то с 24 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular