Thursday, May 23, 2024
HomeРегионПерникНовият областен управител на Перник встъпи официално в длъжност

Новият областен управител на Перник встъпи официално в длъжност

Новият областен управител на Перник Кирил Стоев официално встъпи в длъжност. При представянето му пред медиите той заяви, че ще направи всичко възможно да отговори и оправдае очакванията на хората.
Кирил Стоев беше представен пред медиите от предшественика си д-р Симеон Василев.

Новият губернатор заяви, че като човек, който живее в региона добре познава проблемите на местно ниво и ще работи за решаването им. По думите му те са свързани с реализацията на хората, липсата на достатъчно инвестиции и по-високото заплащане на труда. В работата си ще акцентира и на опазване чистотата на въздуха и решаването на проблеми с водоснабдяването в онези населени места, където има криза с водата.

Един от първите проблеми, с които предстои да се запознае подробно е:

„Проблемът със Синдикалния дом. Той е на най- преден план и би трябвало да се разреши”, каза Стоев пред БНР. Сградата, която се намира в центъра на града е с конструктивни нарушения още от земетресението през 2012 година, нуждае се от укрепване, но досега не е ремонтирана. Стоев заяви още, че предстои да се запознае със служителите в областта. „Не мисля да се разделям с хора, които си вършат качествено работата”, каза той. 40-годишният Кирил Стоев е от Радомир. Назначен е на поста от квотата на ПП “Продължаваме промяната”.

Той е с бакалавърска степен по “Икономика на индустрията” и магистърска степен със специалност ” Европейска интеграция” в УНСС. От 2005 година работи в американска софтуерна и консултантска компания. В момента Кирил Стоев не членува в политическа партия. През 2019 година е бил кандидат за общински съветник в Радомир от Движение “България на гражданите”. Кирил Стоев е семеен, баща е на три деца.

RELATED ARTICLES

Most Popular