Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаОбщина Дупница реши да похарчи 120 бона за 1 год. юридически услуги,...

Община Дупница реши да похарчи 120 бона за 1 год. юридически услуги,  вместо 115 бона за 2 год.

Еднолично адвокатско дружество „Вуковска“ ще следи за спазването на закона

Община Дупница ще плати 119 900 лева на еднолично адвокатско дружество „Вуковска“ за 12 месеца юридически услуги. Самата поръчка изненада всички, защото администрацията има юристи, а след встъпването си в длъжност, новото общинско ръководство разкри допълнителни щатове.

Така реално освен разходи за заплати на заетите по трудов договор, общината Дупница ще плаща за юридически услуги и на външна фирма. На практика, от парите на данъкоплатците ще се плаща два пъти повече за една и съща дейност.

Преди седмици, юристът на Общинския съвет в Дупница Милен Попов намекна, че победителят е предизвестен.
По-куриозното е, че поръчката с пряко договаряне веднъж вече бе прекратена, когато срокът за изпълнението на услугата бе фиксиран за 2 години, при същата прогнозна стойност, като имаше и подадени оферти.

При прекратената поръчка със срок 24 месеца, офертата от на същото адвокатско дружество „Вуковска“ бе в размер на 115 200 лева. След прекратяването й, тя бе отново пусната, но за срок от 12 месеца при същата максимална прогнозна стойност 120 000 лева. На практика, Община Дупница самостоятелно реши да плаща два пъти повече, при това за излишни услуги от местния бюджет.
„Изводът от това действие на кметския екип – всеки може да тълкува сам. Истината е, че дупничани ще плащат своеволията на градоначалника. Тази фирма се наема, за да се гарантират правни консултации не на общината, а на кмета, който вече обикаля полицията и прокуратурата, заради това което успя да натвори”, коментира след последната сесия на ОбС съветникът от ГЕРБ Емил Гущеров.

RELATED ARTICLES

Most Popular