Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаОбщина Дупница ще предава безвъзмездно отпадъчна дървесина

Община Дупница ще предава безвъзмездно отпадъчна дървесина

Отпадъчна дървесина, собственост на община Дупница, ще бъде предавана безвъзмездно на „Кроношпан България” ЕООД. С докладна записка се иска местният парламент да одобри меморандум за сътрудничество между фирмата, която е водеща в производството на дървесни плоскости, и общината. Отпадъкът ще се предава съгласно спецификация за дървесина и/или дървесни отпадъци (т.нар. „Система за контрол на качеството“) за рециклиране за производство на плочи от дървесни частици. От дружеството са внесли в общината предложение за партньорство и проект на меморандума, който вероятно ще бъде подписан. Общинският съвет ще вземе решение по докладната на заседанието си на 25 февруари.
В петък общинските съветници ще разгледат още 6 докладни. Те касаят: създаването на нова локализационна единица и включването й в националния класификатор на настоящите и постоянните адреси в Република България в с. Джерман; издаване на разрешение за изработването на проект за Подробен устройствен план – План за застрояване (ПЗ) за промяна предназначението на земеделска земя за неземеделски нужди в с. Бистрица с цел изграждане на жилищна сграда; избор на одитор – дипломиран експерт-счетоводител на “Водоснабдяване и канализация – Дупница” ЕООД; прекратяване на процедурата за провеждане на конкурс за избор на управител на „Ученическо хранене-Дупница“ ЕООД; отдаването под наем на част от самостоятелен обект в общинската болница и на два преместваеми обекта за търговска цел в Дупница.
Във връзка с пандемията и това заседание ще се проведе от разстояние и ще приеме решенията чрез неприсъствено гласуване.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular