Monday, May 6, 2024
HomeРегионПерник4-ма кандидати искат да ремонтират сградата към стадиона в Дивотино

4-ма кандидати искат да ремонтират сградата към стадиона в Дивотино

Предстои ремонт на сградата към стадион “Димитър Аврамов” в пернишкото село Дивотино, съобщиха от общинската администрация. Общината е обявила обществена поръчка с прогнозна стойност 408 хиляди лева, получени са оферти от четирима кандидати.
Във всички помещения на 4-етажната постройка ще се изпълнят довършителни работи, като се положат необходимите подови настилки, облицовки и покрития по стени и тавани. В санитарните помещения ще се подменят ВиК и електрическите инсталации, ще се направи хидроизолация. В цялата сграда ще се монтират осветителни тела тип LED и др., ще се оформи теренът около сградата.
Спортната база бе силно увредена при земетресението на 22 май 2012 година. За укрепването й отпусна средства Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. С пари на общината продължава вътрешното й дострояване. Стадионът, който беше в плачевно състояние, е напълно обновен, поставена е естествена тревна настилка. Изградена е и специална поливна система за тревата. Игрището е с олимпийски размери.
С решение на Общинския съвет в Перник през 2018 година базата в село Дивотино бе предоставени на ръгби клуб “Валяците” – 33-кратен шампион на България.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular