Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионБлагоевградОбщина Симитли с два електромобила по програма на Националния доверителен екофонд

Община Симитли с два електромобила по програма на Националния доверителен екофонд

Кметът Апостол Апостолов лично тества возилата

От няколко дни община Симитли може да се похвали с два чисто нови електромобила, които вече са регистрирани и паркирани на общинският паркинг. Возилата са с марка PEUGEOT e-PARTNER, с мощност 136 конски сили и товаримост до 1000 кг.

След решение за кандидатстване по схемата, взето от Общински съвет – Симитли, подаденото проектно предложение от Община Симитли пред НДЕФ, бе одобрено от Управителния съвет на Фонда на заседание на 28 октомври 2021 година.

Проектът на Община Симитли е одобрен за финансиране по Схемата за насърчаване използването на електрически превозни средства по Инвестиционната програма за климата на Националния Доверителен Екофонд.

В понеделник лично кметът на община Симитли Апостол Апостолов, тества новите електромобили, които ще са в полза за дейността на Общинско звено „Заведения за социални услуги“ и по – точно за работата и дейността на „Домашен социален патронаж“.

Чрез закупуването на електромобилите, Община Симитли спомага за оптимизиране работата на Домашния социален патронаж, ще се подобри мобилността на представяните услуги в домашна среда. Новите возила ще помогнат и за намаляване на общите емисии на парникови газове и замърсяването на въздуха в града, както и за намаляване на разходи.

RELATED ARTICLES

Most Popular