Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСамоковЛегнал полицай срещу високата скорост по пътя за Мальовица

Легнал полицай срещу високата скорост по пътя за Мальовица

Съоръжението се изгражда в с.Маджаре

В самоковското село Маджаре изграждат „легнал полицай” на главната улица, която е част от републиканския път до курорта Мальовица.

Проблемът с преминаването с висока скорост през село Маджаре бе поставен преди две години пред Областно пътно управление – София и Агенция „Пътна инфраструктура”, като тогава представители на общинска администрация и на експерти от двете ведомства направиха оглед на пътищата, където е необходимо да се поставят ограничители за скоростта, чрез изграждане на т.нар. “изкуствени неравности по пътя”. Едно от тези места бе именно на главната улица в Маджаре. През април бе направено изкърпването на пътя до курорта Мальовица, част от текущите ремонти на Областно пътно управление в границите на община Самоков. По настояване на общинското ръководство към този ремонт бе включено и изграждането на „легнал полицай”, което бе направено и остава само да бъде маркиран.

Това ще бъде една сериозна превенция за ограничаване на пътно-транспортните произшествия в границите на Маджаре, коментираха от общинската администрация.

RELATED ARTICLES

Most Popular