Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПерникОбщините Перник и Кочани направиха първи стъпки за сътрудничество

Общините Перник и Кочани направиха първи стъпки за сътрудничество

Кметът на Община Кочани, Северна Македония Люпчо Папазов посети Перник, за да се срещне с кмета на общината Станислав Владимиров, екипът му и председателя на Общинския съвет Димитър Колев. На срещата, на която присъстваха също Елена Димитровска – ръководител сектор планиране и развитие и Голубинка Георгиева – началник отдел „Връзки с обществеността“ в Кочани бе обсъдено бъдещото сътрудничество и развитието на културните връзки между двете общини.
В хода на разговора бе обсъдено и побратимяването на северномакедонската община и Перник.
„Радващо е, че след почти две години, в които отношенията ни с общини от съседните страни бяха сведени до минимум заради пандемията, отново можем да работим заедно“, каза кметът Станислав Владимиров. Той коментира, че двата града макар и от двете страни на границата могат да работят успешно в много сфери. „През тази година в Перник ще бъдат изградени много нови обекти, ще работим и по обновяването на инфраструктурата, но винаги можем да вземем добри практики от нашите съседи“, каза още Владимиров.
Кметът на Кочани Люпчо Папазов каза, че от началото мандата си, заедно с екипът му са успели да стартират множество проекти от различно естество, някои от които с особено капиталово значение като проекти за ВиК мрежа, инфраструктурни и културни проекти. В хода на разговора стана ясно и че проблемите на двете общини са сходни и решението им се търси активно от администрациите. „Опитът на Перник в разработването на младежка стратегия, работата по подобряването на качеството на атмосферния въздух, решаването на проблема с бездомните кучета по един хуманен начин и други проекти също ще бъде ценен за нас“, каза още Папазов. Той коментира, че ще се радва двете общини да си сътрудничат активно и в областта на културата.
След срещата гостите на Перник посетиха Двореца на културата, където присъстваха на репетиция на Камерен оркестър „Орфей“, Подземния минен музей и Регионалния исторически музей – Перник.
RELATED ARTICLES

Most Popular