Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникОбщинският съвет в Перник прие повторно бюджета за 2020 г., но не...

Общинският съвет в Перник прие повторно бюджета за 2020 г., но не одобри 50 000 лв. за закупуване на две станции за измерване на качеството на въздуха

Макрорамката в размер на 105 585 045 лв. се запазва

Общинският съвет в Перник прие повторно бюджета на общината за 2020 г., след като кметът Станислав Владимиров го върна като нецелесъобразен. Макрорамката в размер на 105 585 045 лв. се запазва. Общинският съвет обаче не одобри предвидените средства в размер на 50 000 лв. за закупуване на две станции за измерване на качеството на атмосферния въздух. Бе отхвърлено и предложението за техническо обследване и архитектурно заснемане на спортна зала “Борис Гюдеров” на стойност 20 000 лв., както и планираните средства за проектиране на сурвакарско село (60 000 лв.) и скейт парк (50 000 лв.). Съветниците пренасочиха парите към изграждане на спортни площадки и ремонт на две улици. Бяха направени промени и в числения състав на служителите в кметствата.
Общинският съвет отхвърли програмата за управление на общинската собственост. “Подобен акт ни поставя в особена юридическа ситуация”, коментира заместник-кметът Стефан Кръстев. По думите му в Закона за общинската собственост е записано изрично, че Общинският съвет приема програма за управление на общинската собственост не по-късно от приемането на бюджета за съответната година.
Това ще бъде осезаемо за приходната част на бюджета и съществено ще увеличи бумащината, смята Кръстев.

RELATED ARTICLES

Most Popular