Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионРазлогТри престъпления са разкрити по време на специализирана полицейска акция в...

Три престъпления са разкрити по време на специализирана полицейска акция в Разлог

Задържанти са 17 лица и са издадени четиридесет и два фиша по Закона за движение по пътищата

Три престъпления са разкрити по време на специализирана полицейска акция в Разлог, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград. Трите разкрити престъпления са осуетяване на изпълнение на съдебно решение, кражба и намерена чужда вещ, за която не е било съобщено на собственика в законоустановения срок. Образувано е досъдебно производство за незаконно държане на високорисково наркотично вещество. Събрани са сведения за държане на акцизни стоки без български бандерол – цигари и алкохол, на бойни патрони без разрешително и наркотични вещества (канабис).

В хода на операцията са проверени търговски обекти, частни адреси на издирвани лица и заложна къща. Полицейските действия са проведени под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, допълват от Областната дирекция на МВР. Акцията е била за противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители на Специализираните полицейски сили на отдел “Охранителна полиция” при ОДМВР-Благоевград и Районно управление-Разлог.


Извършени са проверки на 214 моторни превозни средства и 239 лица, съобщават още от ОДМВР. По Закона за МВР са задържани седемнадесет лица. Съставени са двадесет и един акта за установени административни нарушения и са издадени четиридесет и два фиша по Закона за движение по пътищата.

RELATED ARTICLES

Most Popular