Thursday, May 16, 2024
HomeРегионБлагоевградОбщинският съвет намали наемите на търговски обекти в Благоевград

Общинският съвет намали наемите на търговски обекти в Благоевград

Общински съвет-Благоевград проведе извънредно заседание. Сесията се проведе при закрити врата предвид усложнената епидемиологична обстановка. Общинските съветници гласуваха промени в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието с общинската администрация.

Общинският съвет взе решение за промени на бюджета и инвестиционната програма на община Благоевград за тази година, както и решение за намаляване размера на наемни вноски и концесионни плащания на наемателите и концесионерите на общински нежилищни имоти и търговски обекти във връзка с пандемията. Гласува се предложение за кандидатстване по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Топъл обяд“ по оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.

Бяха отпуснати еднократни финансови помощи на жители на община Благоевград, както и одобрени средства за финансиране на процедури „ин витро“. Общинският съвет одобри и предложения за предоставяне за безвъзмездно управление на общински нежилищни имоти.

Дадено беше съгласие за разрешаване изработване на ПУП – изменение плана за регулация и ПУП – парцеларен план на парцели в община Благоевград.

В точка “Разни” беше включен дебат във връзка с вземане на неотложни решения от страна на Общинския съвет в борбата за преодоляване на кризата с пандемията.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular