Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаОпасаха полицията в Дупница със ситен бод от колчета

Опасаха полицията в Дупница със ситен бод от колчета

Граждани предлагат мястото да бъде обособено за ветеринарна клиника на кмета Първан Дангов

 

Полицията в Дупница отново осъмна плътно оградена в колчета. Този път, в ситен бод, през сантиметри разстояние.

Служителите на общината за пореден път оградиха двата паркинга пред Районното управление. Действията по поставянето на ограничителни ленти и колчета и тяхното последващо отстраняване продължават ежедневно от началото на седмицата. Това предизвика множество реакции и спорове на граждани в социалните мрежи. Според едни по този начин се гарантира по-добра видимост при шофиране. Други обаче смятат, че  поставянето на огражденията е форма на самоуправство от страна на кмета Първан Дангов и предлагат на градоначалника да си направи в пространството ветеринарна клиника или място за отглеждане на прасета.

Действията на общинските служители са необясними на фона на официалната информация, че колчетата се поставят заради  освежаване на маркировката на обособените места.

Дълги години двата участъка се ползваха като паркинги за безплатно паркиране от служителите на полицията. С официално писмо от миналия петък те са уведомени да освободят общинските терени.

Случайно или не датата 15 март съвпада с деня, в който началникът на Районното управление в Дупница е получил заплашително обаждане по телефона от градоначалника Първан Дангов, което гласи: “Щом искаш война, ще има война”.

По случая бе образувано досъдебно производство  по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – за закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му.

Това накара мнозина да смятат, че случващото се под прозорците на полицията е форма на отмъщение към униформените служители в града и начало на война между двете институции.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular