Friday, May 17, 2024
HomeРегионБлагоевградОперираха по спешност намушканото с нож 14-годишно момче от Благоевград

Оперираха по спешност намушканото с нож 14-годишно момче от Благоевград

Наръганото с нож 14-годишно момче в Благоевград претърпя спешна операция. Сигналът за кървавия инцидент е постъпил в 4:26 часа сутринта. Събощето е за момче с прободна рана в областта на корема, съобщиха от полицията. По първоначална информация, пострадалото момче е било на гости при негов приятел връстник. Те поканили и две момчета на 15 и 17 години, с които в последствие се скарали. Разправията продължила и по телефона. Младежите се срещнали в района на бул. „Васил Левски“ в гр. Благоевград, където при физическо спречкване 15-годишният е нанесъл прободна рана в областта на корема на 14-годишния младеж. Пострадалото момче е настанено за лечение в МБАЛ-Благоевград
“Раната с ножа е проникваща, на опасно място между коремната кухина и гръдния кош. Установихме, че има увреждане на черния дроб и близо 250-300 милилитра кръв в коремната кухина”, каза началникът на хирургичното отделение в благоевградската болница д-р Димитър Димитров. Пострадалият е преметен в реанимация, където се ще следи състоянието му в следващите няколко дни, за да не се получат усложнения.
Непълнолетните участници в инцидента, както и родителите им са установени. За случая е уведомена Дирекция „Социално подпомагане“. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента продължава. По първоначална информация участниците в конфликта са възпитаници на Благоевградската професионална гимназия като инспектори от детска педагогическа стая работят с момчето, намушкало съученика си с нож.

RELATED ARTICLES

Most Popular