Saturday, May 18, 2024
HomeСпортОтборите от АОГ Струма с 6 мача в събота

Отборите от АОГ Струма с 6 мача в събота

В събота, 8 април 2023 г., ще се играят шест мача за първенството на А областна група Струма, както следва:

На стадиона в Микрево ще се срещнат 4-тият във временното класиране отбор на Малеш-Микрево от село Микрево с 29 точки с лидера в групата Спортист-Падеш

от село Падеш, които са с 45 точки. Този двубой се очаква с най-голям интерес, и има защо. Старши треньорът на Малеш-Микрево Благовест Якимов сподели, че неговите възпитаници са с нагласа да изнесат най-добрия си мач от началото на настоящото първенство и да нанесат загуба на лидера във временното класиране на групата. „Не си правим илюзия, че ще ни бъде леко. Ще премерим сили с отбор, който ненапразно е на първо място в таблицата, който освен добра материална база има и финансова обезпеченост. В състава на Спортист-Падеш играят много добри футболисти, бивши участници в професионални отбори, между които Кирил Грозданов, Кирил Домозетски и други. Както е известно, отборът на Спортист-Падеш претърпя загуба в Лебница с 0:2, а ние победихме в Лебница местния тим с 5:1. Жалко е, че не можем да проведем нормалния тренировъчен процес поради това, че нашите футболисти са пълни аматьори и са работещи и няма как да си позволим това. Независимо от всичко, имам тяхното уверение, че ще се раздадат докрай, и да завършим този двубой с победа в наша полза, за да зарадваме многобройните фенове, които очакваме да ни подкрепят от трибуните на спортния комплекс в Микрево”, допълни Благовест Якимов.

На терена в с.Първомай, община Петрич, ще се срещнат местният Огражден 1955 и ФК Малеш (Микрево).

Независимо, че отборът на домакините е 12-ти с 16 спечелени до момента точки, се стяга да надиграе 5-ия във временното класиране с 28 точки отбор на Малеш (Микрево).

На стадиона в с.Лебница 8-мия с 20 точки отбор на Орел ще домакинства на втория Спартак (Склаве) с 36 точки.

Отборът на гостите играе много силно навън. В същия момент домакините ще търсят достойно представяне и придвижване колкото може по-напред в таблицата, ако разбира се успеят да победят тима на гостите. Очаква се многобройна публика и естествено добра и оспорвана игра от футболистите и на двата отбора.

 

На стадиона в Рилци едноименният тим, който е на 11-то място във временното класиране със 17 точки, ще домакинства на Светкавица (Митиново),

които са на 6-то място с 27 точки. Отборът на гостите напоследък се представя на много добро равнище и добре изграденият му състав се стяга да запише нова победа и да се изкачи по-нагоре в таблицата.

Левски (Крупник) ще домакинства на Перун (Кресна).

Разликата в досегашното представяне на двата отбора е очевадна – отборът на домакините е 3-ти с 31 точки, а гостите са 9-ти с 19 точки. На база постигнатите до момента резултати се очаква лесна победа за отбора на Левски.В изминалия кръг те победиха един от силните отбори в групата като гости – Локомотив (Дамяница) и независимо, че получиха първи гол в своята врата, успяха да обърнат играта и нанизаха три попадения, от които две на Марио Самуилов и едно на Олег Тошев. Все пак футболът е интересна игра и при по-концентрирана и точна стрелба и разгръщане на възможностите докрай футболистите на Перун може да поднесат и изненада в двубоя.

Отборът на Осеново от с.Долно Осеново ще домакинства на колегите си от Ветрен(Полена).

Домакините са 13-ти във временното класиране с 14 точки, а гостите – 10-ти с 18 точки. Очаква се доста оспорван двубой, като се има предвид досегашните резултати и временното класиране на двата тима.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular