Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричПетима от „Лъвовете“ представят Петрич на държавното по бокс за ученици

Петима от „Лъвовете“ представят Петрич на държавното по бокс за ученици

Много сериозен интерес и страхотна конкуренция се очертава в първия кръг на Държавното лично отборно първенство по бокс за ученици, който е и турнир за Купата на България. Домакин на надпреварата е зала “Георги Христов” в Ботевград. 215 боксьори от цялата страна, представители на 49 клуба, се записаха за участие в надпреварата. Турнирът стартира на 4 април, а медалистите и новият носител на трофея ще станат ясни в събота, 8 април. Всички водещи боксьори в тази възраст ще се качат на ринга в Ботевград. Най-оспорвано се очертава да бъде в категориите до 40 и 42 килограма, където за участие са записани съответно 18 и 19 млади таланти. При 54-килограмовите също се очаква да бъде доста интересно със 17 представители на клубове.

В турнира вземат участие и петима боксьори от Петрич от БК „Лъвовете”. Трима от тях се представиха отлично на ринга в първия ден на турнира. В категория 44 кг Христо Асенов постигна убедителна победа срещу своя съперник, когото отказа още в първия рунд. В категория 50 кг Валентин Чучуров със страхотна игра постигна убедителна победа, след като съперникът му се отказа още в първия рунд. В категория 52 кг Филип Георгиев записа победа с 2:0 съдийски гласа.

„И тримата петрички боксьори са дебютанти на участие в турнири от такъв ранг, но стартираха отлично”, сподели старши треньорът Георги Караколев.

Останалите двама участници – Георги Илиев в категория 38 кг и Николай Гълъбов в категория 42 кг очакват своите съперници за битка на ринга.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular