Monday, May 20, 2024
HomeСпортОтбори от „Струма-2” едва събират футболисти за мачове, „Огражден 1955” стана лидер в...

Отбори от „Струма-2” едва събират футболисти за мачове, „Огражден 1955” стана лидер в групата

Пет вместо шест мача се изиграха по терените на община Петрич за първенството на областна група „Струма-2”. Отборът на „Локомотив” (Генерал Тодоров) отново не успя да събере футболистите си и не успя да домакинства на „Светкавица” (Митиново). Очаква се решение на ОблС на БФС за служебна победа 3:0 за отбора на гостите.

В Михнево се срещнаха местният

„Ураган” и „Струма” (Марикостиново).

Треньорът на домакините Александър Тилев бе добре разучил играта на гостуващия тим и заигра със схема на игра, която ги затрудни. Първия гол в срещата отбеляза Веселин Найденов за отбора на гостите, а изравнителното попадение за домакините бе дело на Димитър Масларов. „Едва събрахме 11 души за този мач. Както е известно, отборът ни е изграден от работещи футболисти и тъй като през пролетния дял на първенството мачовете ни се играят в събота, не се появиха поради служебна заетост куп футболисти, между които основните Ивайло Хаджигаев, Мариан Терзиев, Александър Камишев и Марин Георгиев. Независимо от това не успяхме да реализираме и създадените голови положения. На този терен в никакъв случай не можеше да се играе добър футбол. На всичко отгоре и съдийството не беше на нужното равнище”, сподели Атанас Терзиев – старши треньор на „Струма” (Марикостиново). Човекът футбол в Михнево Александър Тилев изрази задоволство от постигнатото в този мач и заяви: „Знаехме, че ще ни бъде трудно срещу единия от кандидатите за първото място в групата. Заиграхме затворено и парирахме действията на противниковите футболисти далеч пред наказателното поле. Разчитахме на контраатаки. Тактиката ни успя. Спечелихме много ценна точка срещу силен отбор, какъвто бе този на „Струма” (Марикостиново)”.

В Самуилово се срещнаха отборите на местния

 

„Калабак” и „Беласица-08”

 

от едноименното селище. Отборът на домакините спечели с 2:1 след попадения на Янислав Власов и Стефан Бойков, а за гостите с глава попадението реализира железният защитник Стойчо Георгиев. В този мач тимът от село Беласица игра без капитана си Кирил Стамчев, който е организатор на терена, водещ футболист и всичко това се отрази осезаемо на тима.

 

В Яворница едноименният отбор победи „Стрела” (Петрич)

 

с 2:0. Попаденията бяха дело на Методи Стоименов-Гелс и Владимир Петров. Тотално надиграване на отбора на домакините над гостуващия тим, но неточният мерник бе причина да не се достигне до по-убедителна победа.

В Кърналово

 

 

футболистите на „Огражденец” претърпяха загуба

 

 

с 0:2 от „Подгорец” (Коларово). От първата до последната минута на срещата отборът, който диктуваше нещата на терена, бе този на „Подгорец”. Попаденията за гостуващия тим бяха дело на Владимир Кабранов и Андон Атанасов. С тази победа отборът на „Подгорец” (Коларово) запазва шансовете си за атакуване на първото място в таблицата.

 

 

В Кулата отборът на „Граничар”

 

отстъпи с 1:4 на лидера в групата „Огражден 1955” от село Първомай. Головете за отбора победител отбелязаха Антон Геров (три) и Динчо Георгиев. За домакините точен бе Велко Милушев. „Играхме срещу много добър отбор, изграден от млади момчета, които имат бъдеще във футбола. Победата на тима от Първомай е напълно заслужена. Каквото можахме – направихме”, сподели треньорът на „Граничар” (Кулата) Витко Андонов-Дон Витоне.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular