Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБобов долСпешният център в Бобов дол отново на тезгяха, цената му падна

Спешният център в Бобов дол отново на тезгяха, цената му падна

Общината няма да участва във втория търг

Втори търг за продажба на местния Център за спешна медицинска помощ ще проведе Йордан Костов – синдик на фалиралата общинска болница в Бобов дол, в чиято сграда се помещава Спешният център. Наддаването е насрочено за 26 март от 12 часа. Намалена е и цената – от 32 893 лв. без ДДС на 26 314, 40 лв.

„Община Бобов дол няма да участва в търга, тъй като няма право. Уведомили сме Министерството на здравеопазването, че ще има втори търг. Знаете, че Общинският съвет провежда извънредна сесия, на която бе дискутиран проблемът, че при продажба на сградите Бобов дол може да остане без спешна медицинска помощ. Знаете, че общината дари имот, в който министерството ще построи нова сграда”, коментира зам.-кметът Йорданка Гацева.

Както писахме, първият търг беше за 25 януари, но се провали. Причината за това е, че нямаше участници за наддаването – община Бобов дол, която бе кандидат-купувач, беше отстранена, а другият участник се отказа. Припомняме също, че община Бобов дол се включи търга, като Общинският съвет и администрацията взеха това решение, за да бъде запазена дейността на центъра.

Припомняме още, че на тезгяха са помещения, разположени на първия етаж на бившата МБАЛ „Д-р Стоян Сантев“ ЕАД. Те са със застроена площ 120.20 кв. м. Включват чакалня за пациенти, спешен кабинет, манипулационна, стая за дежурен екип, стая диспечерна и дежурен екип, две тоалетни, склад. Центърът се продава заедно с още няколко имота – пералня-склад с площ 370.70 кв.м, кухня-склад с площ 156.90 кв.м и котелно-склад с площ 338.20 кв. м.

От общинската управа са категорични, че няма да оставят жителите на Бобов дол без спешна помощ. Ако сградата се продаде и новият собственик реши да ползва помещенията за други цели, от общината заявяват, че имат резервни варианти, които да се ползват до изграждането на новия център.

Засега не е ясно дали има кандидати, подали документи за участие в наддаването.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular