Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаОткриват магазин за хранителни стоки в Пиперево

Откриват магазин за хранителни стоки в Пиперево

Юлияна КОЛЧАКОВА

Дупнишкото село Пиперево вече ще има магазин за хранителни стоки. Търговският обект ще се разположи в сградата на кметството, на първия етаж, в общинско помещение, което ще бъде дадено под наем. Предстои да се обяви конкурс, във връзка с което е внесена докладна записка до Общинският съвет.

Поради проявен интерес и с оглед нуждите на жителите на с. Пиперево в населеното място да има магазин за хранителни стоки, предлагащ продукти от първа необходимост, какъвто към настоящия момент няма, считам за необходимо Общински съвет –Дупница, да даде своето съгласие за приемане на решение за отдаване под наем на част от общински недвижим имот – публична общинска собственост, съгласно АОС № 5427/01.09.2020 г., представляващ обект за търговска дейност – магазин, състоящ се от търговско помещение и складово помещение към него с обща площ от 46 кв. м“, пише в докладната, внесена от кмета Първан Дангов.

Предстои включване на имота в програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2023 г., където не фигурира.

Ако общинските съветници разрешат, имотът ще бъде предоставен на наемателя за 10 години. Поставени са и условия:  имотът се отдава само по предназначение – за търговска дейност – хранителен магазин; начална наемна цена – 184  лв. месечно с дължи ДДС; депозит – 36.80 /тридесет и шест лева и осемдесет стотинки/ лв., представляващ 20 % от началната наемна цена.

30 % от постъпленията от наема ще се използват за изпълнението на дейности от местно значение на територията на с. Пиперево, посочено е още в докладната. Решението по нея ще бъде взето на заседанието на местния парламент на 25 януари.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular