Thursday, May 9, 2024
HomeОживлениеСемейство от Рила избраха българска носия за изписването на дъщеря им Анна

Семейство от Рила избраха българска носия за изписването на дъщеря им Анна

Таня и Асен Иванови: Искаме да предадем на децата нашите традиции, да им покажем, че България е страхотна

 

Семейство от Рила предпочете българското за изписването на втората си рожба от родилния дом. Малката Анна си тръгна от София към рилския град в българска носия. В народни носии бяха  пременени и щастливите родители и баткото на Анна.

„Със съпруга ми сме заедно от 6 години. Запознахме се по време на работа, тогава живеехме в София. Аз работех като продавач-консултант, а той в охранителна фирма. Започнахме да се срещаме, излизахме заедно с приятели и месец по-късно на мен ми се наложи да заживея на квартира. Той предложи да се изнесем двамата и така няколко седмици по-късно вече живеехме заедно.

През 2021 г. се роди и нашият син Валентин. Кръстен е на дядо си от страна на бащата.  През месец март на изминалата 2023 г. се преместихме да живеем в родния град на съпруга ми, а именно град Рила. Дойдохме тук, защото в столицата няма места в детските градини, а и защото искаме децата ни да растат спокойно. В момента е на 2 години и 6 месеца, едно много слънчево дете. Ходи на детска градина в град Рила, обича животните и да е възможно най-дълго навън. Помага ми вкъщи с чистенето и прането.

На 21 декември 2023 г. в Майчин дом-София, се роди и нашата дъщеря Анна, носи името на моята свекърва. Преди да се роди дъщеря ни, се чудехме какви дрешки да и вземем за изписването. Искахме да бъде нещо различно и необичайно, но така и не ни хрумна нищо. Споделихме на нашето приятелско семейство Воденичарски и те дадоха идеята за народната носия. Страхотна и много различна идея, тяхната дъщеричка са я изписали по същия начин и когато видяхме снимки, бяхме сигурни, че искаме точно това. Благодарение на тях, идеята беше реализирана.

По този начин се надяваме да предадем както на нашите деца, така и на много други българските традиции. Да им покажем, че България е страхотна, с много разнообразни носии, обичаи и традиции, които не трябва да забравяме, а да ги предадем на нашите деца. Гордеем се, че сме българи, защото това е една много “цветна” страна и винаги има нещо ново, което да научим. Искаме да благодарим на сем. Воденичарски за идеята и за това, че благодарение на тях стана реалност“, сподели Таня Иванова.

RELATED ARTICLES

Most Popular