Monday, May 20, 2024
HomeСпорт„Перун” (Кресна) вкара 5 гола на „Белица” като гост

„Перун” (Кресна) вкара 5 гола на „Белица” като гост

Футболистите на „Белица” допуснаха 5 гола във вратата си в друбоя срещу „Перун”. Около 250 зрители, от които над 60 от Кресна, начело с кмета на общината Николай Георгиев, станаха свидетели на качествен футбол. Гостите след разнообразна игра нанизаха пет попадения в мрежата на вратаря на „Белица”. Първия гол в двубоя отбеляза в 6-та минута Благовест Ангелов, след като Мартин Подгорски точно му подаде топката отдясно в наказателното поле на домакините. В 20-ата минута след атака по левия фланг последва центриране на Роберто Харалампиев и Атанас Топалов не остави никакви надежди за стража на „Белица” за 0:2. До края на първата част на мача натискът на „Перун” бе тотален, но все нещо не достигаше топката отново да навести мрежата зад вратаря на „Белица”.

През второто полувреме нивото на играта остана същото. В 57-ата минута Стефан Златанов от 30-ина метра прехвърли умело вратаря на „Белица” и резултатът стана класически – 0:3. Пет минути по-късно след центриране отдясно от фаул, изпълнен от Роберто Харалампиев, Кузма Драчев с глава простреля вратаря на домакините за 0:4. В 78-ата минута влезлият в игра 15-годишен талант Даниел Ангелов изведе Роберто Харалампиев, който мигновено изпрати топката в мрежата за 0:5. В 86-ата минута след самостоятелен пробив на Емилиян Младенов последва шут от 20-ина метра и топката се спря в мрежата на „Перун” за 1:5.

„Доволен съм много от старанието и хъса за победа от страна на футболистите, на които бе гласувано доверие. Нашите фенове, начело с кмета, са невероятни и ни подкрепяха през цялото време на срещата. Очаквано отлично съдийство на главния съдия Благой Манов. Продължаваме да сме едноличен лидер, не бива да се отпускаме до края на първенството”, сподели Марин Златков -изпълнителен директор.

Арбитърът на мача Благой Манов сподели, че е възхитен от поведението на футболистите на „Перун” и ги определи като най-добрия отбор в групата, като им пожела пълен успех до края на първенството.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular