Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендилПетър Паунов на ОбС сесия: На прага сме на енергиен геноцид, ще...

Петър Паунов на ОбС сесия: На прага сме на енергиен геноцид, ще загубим страшно много работни места

Надявам се на решителна намеса и за незабавни компенсации на бизнеса и на общините, каза кметът на Кюстендил

Община Кюстендил продължава дейностите по новата транспортна схема. Това стана ясно по време на онлайн заседанието на Общинския съвет в града. Кметът Петър Паунов посочи, че процедурата е обжалвана от една фирма, но тя ще бъде стартирана в понеделник след допуснато предварително споразумение. Обществената поръчка ще започне.
„По отношение на ваксините знаете, че ние бяхме една от първите общини, инициирали ваксинационна кампания. Дори в една от най-първите вълни осигурихме в период на недостиг 600 ваксини и в два пункта в селата бяха ваксинирани 600 човека.
Месеци наред, почти през ден, уведомявам нашите съграждани с какви ваксини разполагаме, какви са опциите, че сме на разположение. Личните лекари също се включиха активно“, каза Петър Паунов.
По думите му в тази връзка здравните власти са ангажирани с това нещо, но болницата е препълнена. „Трябва да се променят задължително изискванията в здравната каса, защото COVID пътеката покрива изследване с рентген, а на всички е известно, че в началния етап COVID пневмонията не се лови с рентген, а това става на по-късен етап. Призовавам за спазване на мерките и стриктното спазване на разпорежданията на медицинските власти“, каза Петър Паунов. Той изрази надежда, че скоро ще има и решителна намеса от страна на правителството по отношение на компенсации и енергийни помощи. „На прага сме на енергиен геноцид. Цените на газа и на тока станаха страшни.
Сметката за септември е двойно по-висока от сметката на миналия септември. Октомврийската, цените, които гледаме, за съжаление се очертават, че ще бъдат два пъти по-високи от септемврийската. Притеснени сме от това, което се случва, защото сме на път да загубим страшно много работни места. Надявам се на решителна намеса и за незабавни компенсации на бизнеса и на общините“, каза Петър Паунов. Кметът посочи, че трябва 75% от разликата в цената да бъде изплащана незабавно като помощи към общините. Освен това трябва да бъдат подкрепени и предприемачите. „В икономиката се очертава и голям срив“, каза още Паунов.

RELATED ARTICLES

Most Popular