Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБобов долТЕЦ „Бобов дол” ремонтира водопроводите на две улици и черквата в Големо...

ТЕЦ „Бобов дол” ремонтира водопроводите на две улици и черквата в Големо село

Водопроводите на две улици в бобовдолското Големо село ще бъдат подменени. Екип на „Кюстендилска вода” работи по водопровода на улицата до гарата и предстои да смени тръбите на улицата до училището. Ще се обновят общо 500 м. Средствата са осигурени от ТЕЦ „Бобов дол”.
„Очакваме до края на седмицата водопроводът към гарата да бъде завършен и от понеделник да се започне на другата улица. Водопроводите и на двете улици са много амортизирани, постоянно имаше аварии. Затова потърсих съдействие от директора на ТЕЦ „Бобов дол” Любомир Спасов. По мое настояване от ТЕЦ-а ще ни помогнат да разрешим проблема с авариите на тези водопроводи”, каза кметът на общината Елза Величкова.

Паралелно от топлоцентралата, намираща се в селото, ремонтират и местния храм. „Работници на ТЕЦ-а укрепват тавана, обновяват мазилката и боядисват в църквата. Ще бъде сменена и ел. инсталацията, ще монтират ново осветление. Ще бъде облагороден и дворът. Ще бъде изградена и нова чешма. Намерението е да построим и още един навес, но ако сега не стигне времето, това ще остане за догодина”, посочи кметът на Големо село Васил Василев.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular