Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградПет нови контейнера за текстилни отпадъци са поставени в Благоевград

Пет нови контейнера за текстилни отпадъци са поставени в Благоевград

В Благоевград бяха поставени пет нови контейнера за текстилни отпадъци. Те са брандирани със знака на община Благоевград, както и с надписи, обозначаващи тяхното предназначение. Поставени са на възлови места, в централна градска част и широк център, за да могат да бъдат достъпни за гражданите. Първите пет контейнера са монтирани на ул. „Св. Иван Рилски”, до сградата на Камерна опера, пред сградата на пощата, вляво от стълбището, пред сградата на магазин „Билла”, на ъгъла до стоянката на такситата, жк „Еленово”, ул. „Георги Андрейчин”, на автобусната спирка срещу Супермаркета и ключаря, до зеленчуковия и цветарския магазин, както и в кв. „Струмско”, срещу страничния вход на магазин „Стоми”.

В контейнерите може да се оставят стари обувки, дрехи, чанти, колани и текстилни отпадъци. Добре е дрехите да са изпрани и да бъдат поставени в торба.

Целта на тази система е рационално управление на текстилните отпадъци, рециклиране, което да подсигури повторното им използване от социално слаби граждани.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular