Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионДупницаПодновиха ремонта на Младежкия дом в Дупница

Подновиха ремонта на Младежкия дом в Дупница

До дни стартира вторият етап от рехабилитацията на ул. „Орлинска”

Възобновиха ремонтните дейности в Младежкия дом в Дупница, съобщиха от общинския пресцентър. В началото на следващия месец ще започне и рехабилитацията на втория участък от ул. “Орлинска” в града, и ще се изготви графикът за изкърпването на дупките по улиците.
Ремонтът на Младежкия дом е възобновен на 27 април, казаха от общината. Както писахме, работата бе спряна през м. януари. Причината са неточности в проекта, изпълняван от строителите, който е бил изготвен през 2010 г., и непълноти в инвестиционния проект.
„Ремонтът на ул. „Орлинска” ще се възобнови след 9 май. На среща на 9 или 10 май на общинското ръководство и фирмата изпълнител ще се изготви график, по който ще бъдат извършени текущите ремонти на улиците”, каза говорителят на общината Христо Апостолов в отговор на наши въпроси.
Припомняме, че ремонтът на бившия Младежки дом в Дупница започна с официална първа копка на 28 април миналата година. С ремонта емблематичната сграда, намираща се в центъра на града, ще се преустрои за мyзeй. Там ще бъде Общинският исторически музей, който ще разположи постоянна експозиция. Ремонтът се финансира по проект по Oперативна програма „Региони в растеж” в paзмep нa 1, 4 млн. лв.
Както сме писали, ремонтът на ул. „Орлинска“ започна на 11 ноември миналата година. Първият участък бе завършен през м. март и работата бе временно спряна, като в това време бяха изкърпени дупките по алтернативния маршрут, използван заради затварянето на „Орлинска”.
Припомняме още, че ремонтът на „Орлинска” ще обхване участъка от ул. „Николаевска” до кръстовището с пътя за Самоков. Oбщaтa cтoйнocт нa пopъчĸaтa e 1 858 056 лв. c ДДC, a срокът, в който фиpмaтa изпълнитeл трябва да изпълни ангажиментите си, е от 90 ĸaлeндapни дни.

RELATED ARTICLES

Most Popular