Monday, May 13, 2024
HomeРегионКюстендилПодписка против ограниченията за влизане в България сред сънародниците ни в Босилеград

Подписка против ограниченията за влизане в България сред сънародниците ни в Босилеград

Изключение засега се прави само за работещите в Кюстендил, срещу показан трудов договор

Подписка против ограниченията за влизане в България заради коронавируса върви сред сънародниците ни в Босилеград, Сърбия. За това съобщиха от Културно-информационния център (КИЦ).

От местната общност са недоволни от ограниченията, които им налага последната заповед на Министерството на здравеопазването, с която до 30 април ще се допуска влизането на територията на България само с PСR тест или 10-дневна карантина.

Сънародниците ни се мотивират с факта, че има много хора, които пътуват всеки ден за София. Повечето от тях работят в столицата или им се налага да ползват различни административни услуги.

Броят на студентите от Босилеград, които учат в български университети, е около 200. Те от своя страна са ограничени да пътуват, защото при влизане в страната ни ще трябва да платят за нов тест.

Изключение засега се прави само за работещите в Кюстендил, срещу показан трудов договор, алармира Иван Николов от Културно-информационния център. Подписката ще бъде изпратена на Министерския съвет, Министерството на здравеопазването на България и главния държавен здравен инспектор.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular