Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаПоловин година след липсата на медик! Мед. сестра ще оказва здравна помощ...

Половин година след липсата на медик! Мед. сестра ще оказва здравна помощ в Слатино

356 души разчитат на Мария Евтимова, която ще помага и на хората в Блажиево и Усойка

Медицинска сестра ще дава здравна помощ на жителите на Слатино. В здравния кабинет в бобошевското село ще работи Мария Евтимова, която има график – ще бъде на разположение на местните хора всеки понеделник и вторник от 9, 00 до 12, 30 часа. В Слатино, където по-голямата част от живеещите са възрастни хора, ще могат да разчитат на сестрата, след като половин година и селото нямало медик. Предишната медицинска сестра почина и нямаше кой и едно кръвно налягане да измери, когато се наложи, коментират слатинци. „Благодаря на кмета на община Бобошево Крум Маринов за бързата реакция и за това, че осигури медицинско лице, което ще идва в Слатино. В понеделник Маринов официално представи Мария Евтимова, която е позната на хората от община Бобошево като добър човек и професионалист. Тя е тиха, спокойна, отзивчива.

Още на представянето тези, които я познават, казаха, че са много доволни. Предполагам, че ще са доволни и останалите. В Слатино имахме големи проблеми заради липсата на медицинско лице. Налагаше се болни да пътуват за най-елементарна медицинска помощ. Най-често до Бобошево, където има общипрактикуващ лекар. Наскоро на една възрастна баба на легло трябваше да й се правят инжекции. Опитах да й помогна, но не успях да намеря човек за манипулациите. Накрая близките й докараха медик от Дупница”, каза кметът на селото Екатерина Андонова. В близките дни от община Бобошево ще осигурят за кабинета в Слатино материали и консумативи за предоставяне неотложна помощ.
Проблемът с липсата на медицинско лице не е само за Слатино, където живеят 356 души. Страдат и живеещите в останалите населени места в тази, а и в още много общини в страната.
Стана ясно още, че новоназначената сестра ще работи и в съседни села. Мария Евтимова, която е от Бобошево, ще обслужва още Блажиево и Усойка.

RELATED ARTICLES

Most Popular