Wednesday, May 15, 2024
HomeСкоростиПродават единствения в света Citroen 2 CV направен от... дърво

Продават единствения в света Citroen 2 CV направен от… дърво

Citroen 2 CV е легендарен модел за френската марка от който са произведени хиляди копия, но един необикновен екземпляр се отличава със своето купе, направено изцяло от дърво. Колата е направена от Мишел Робилард, който започва проекта през 2011 година и след над 5 хиляди прекарани часа над него го завършва през 2016 година.

Колата е произведена през 1955 година, но е регистрирана през 1957 година и от тогава досега е навъртяла едва 6 хиляди километра. Въпреки това, двигателят е подменен с по-мощен такъв от модел от 1966 година, поради опасенията на създателя, че купето ще бъде много по-тежко от това при оригинала. Интересното е, че това всъщност не се оказва вярно и колата е едва 15 килограма по-тежка от първоначалния автомобил.

Освен купето, интериорът същи е направен от дърво, като са използвани крушови, ябълкови и орехови дървета. Настоящият собственик се надява произведението му да постави нов рекорд за най-скъпо продаден Citreon 2 CV, който в момента се държи от екземпляр продаден за 176 хиляди евро. Дали това ще е така, ще разберем на 4 юли, когато е насрочен и търгът за колата./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular