Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаГорд Марек падна достойно от Лудогорец с 0:1

Горд Марек падна достойно от Лудогорец с 0:1

 

Дупничани закъсняха за контролата с Банско заради ограничения по пътя след ПТП със загинал край Благоевград

Втория си контролен мач от лятната подготовка мъжкият отбор на Марек изигра срещу шампиона на България Лудогорец (Разград). Съвсем очаквано играта на терена се владееше  от футболистите на Лудогорец. В 33-та минута Матиас Тисера бе изведен пред наказателното поле на „Марек”, никой от защитата не го пресрещна и аржентинският нападател от 10-тина метра изпрати топката неспасяемо във вратата на Константин Костадинов за 1:0. На два пъти преди това титулярният вратар на Марек  с вещина отрази опасните удари отблизо на противниковите нападатели.

През втората част на срещата наставниците и на двата тима Ивайло Петев и Танчо Калпаков дадоха шанс на футболисти от резервната скамейка. За отбора на Марек единствен не бе подменен вратарят Константин Костадинов, защото резервата Пламен Младенов не пристигна поради служебна заетост. Любомир Костов, Александър Башлиев и Даниел Гогов изскочиха в удобни позиции за стрелба срещу вратаря на Лудогорец, но не бяха точни в завършващата част на удара. Веднъж и Росен Йорданов от фаул изпрати топката на сантиметри над гредата на Лудогорец. На два пъти нападатели на шампионите опитаха да прострелят вратаря на Марек, но той отново показа вещина и навреме изби кълбото.

Снимка – Спортал
Снимка – Спортал

„Стана добър контролен мач. През втората част на срещата нашият отбор не отстъпваше на шампионите от Разград. На три пъти титулярният ни вратар Константин Костадинов показа майсторство и вещина и реагира навреме на отправените удари от страна на нападателите на Лудогорец. Ненавременната намеса на защитата на нашия отбор бе причина Матиас Тисера да отбележи единственото попадение в двубоя. Най-чистото голово положение за нашия отбор проигра Даниел Гогов, който при меле не бе точен отблизо. В този двубой старши треньорът на нашия тим даде шанс на младите таланти от ДЮШ на клуба. В интерес на истината, отборът на Лудогорец владееше повече топката на терена, но защитата ни бе добре подредена, а и вратарят ни показа класа. Следващият ни контролен мач ще бъде в събота срещу елитния Локомотив в София”, сподели президентът на ФК Марек Васил Василев.

Отборът на Марек пристигна в Банско с малко закъснение заради ограниченията по пътя, наложени след тежкото ПТП с един загинал в района на Благоевград, за което “Вяра” съобщи по-рано през деня.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular