Tuesday, May 28, 2024
HomeРегионБлагоевградПуснаха под домашен арест обвинения за прегазената Виктория, всеки момент ще стане...

Пуснаха под домашен арест обвинения за прегазената Виктория, всеки момент ще стане татко

Окръжният съд в Благоевград остави без уважение искането на прокуратурата за оставяне на обвинения 27-годишен Реджеп Алиев под стража и постанови по-леката такава – “домашен арест”. По думите на съдия Диана Узунова причините за това са, че все още няма събрани достатъчно доказателства, както и не е извършена съдебномедицинска експертиза, а само аутопсия. Съдът взе още под внимание факта, че по време на инцидента пострадалата 17-годишна Виктория Огнянова е била в легнало положение, а инцидентът се случва в тъмната част на денонощието. Съдът взе под внимание и обстоятелството, че жената до Алиев е бременна в деветия месец.

„Искам домашен арест, защото жена ми е бременна и всеки момент чакаме да роди, да не стане нещо с бебето, то няма вина“, помоли през сълзи Алиев. Двамата адвокати на обвиняемия Александър Гюнджиев и Валя Рупчева посочиха в защитната си теза, че по време на случилото се клиентът им не е бил под въздействие на опиати, както и че при пътния инцидент Реджеп е помислил, че е ударил животно, а не човек.

“Считам, че на базата на събраните доказателства по делото това беше най-логичното решение, защото експертизите не са излезли и евентуално те ще са тези, които ще докажат или оспорят обвинението. Всички данни, които са събрани по делото, сочат, че Виктория не е била в изправено положение, не е пресичала улицата, не е тичала по улицата, а е била легнала на улицата и чакаме експертизите, които да докажат тя в какво състояние е била – жива, в безпомощно състояние или е била мъртва”, каза за Радио Благоевград адвокат Гюнджиев.

Два сигнала за Виктория са подадени до 112. Първият е около 20,07 часа, когато водач на снегорин вижда как двама мъже гонят момиче в полето, бият го и го дърпат, а след това го вкарват в автомобил. Другият е в 20,20 часа, когато мъж и жена, преминавайки по пътя, подават сигнал за труп. Обвиняемият 27- годишен мъж е от село Хвостяне. Повдигнати са му две обвинения – за употреба на канабис и шофиране под влиянието му, както и за причиняване на смъртта на Виктория Огнянова от Гърмен след ПТП и бягство от местопроизшествието.

За такова престъпление законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода. Обвиняемият е осъждан и има други нарушения, за които е санкциониран. В рамките на изпитателния 3-годишен срок от предишното нарушение през 2019 година се случва и тази ситуация, пише БНР.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular