Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионДупницаПърван Дангов: ПП „Възраждане“ да махнат предизборните си плакати при паметника на...

Първан Дангов: ПП „Възраждане“ да махнат предизборните си плакати при паметника на Жельо Демиревски и в Градската градина

Ще спра безразборното лепене на афиши, обяви и некролози, заяви кметът на Дупница

ПП „Възраждане“ да премахне плакатите, разлепени преди старта на предизборната кампания в Дупница, призова кметът на общината на пресконференцията. Първан Дангов коментира и безразборното лепене на обяви и други печатни материали, загрозяващи града.

„Предстои организиране на избори две в едно. Ние като администрация ще се подготвим с всичко необходимо по отношение на обезпечаването на нормалното протичане на предизборната кампания, работата на администрацията в самия изборен ден, работата на администрацията по отношение на ресурсното осигуряване, секционни избирателни комисии. Този път нека нашите съграждани да знаят, че има Районна избирателна комисия и тя се намира в Кюстендил. Квотите за политическите партии са определени, знае се кой каква квота има, включително и персоналният състав. Радвам се, че областният управител е провел консултации и има съгласие сред политическите партии за представителството и индивидуалния състав в комисията“, каза кметът.

Относно предизборните материали на „Възраждане“ Първан Дангов заяви: „Още преди да е стартирала предизборната кампания обаче с голямо неудовлетворение констатирах, че са разлепени плакати на една политическа партия, представена в Народното събрание, на публични места – като стената на Градската градина, плакати, които се намират на недобре изглеждащи временни огради на градинката с паметника на Желю Демиревски в централната градска част, и политическата партия си е позволила да постави тези плакати далеч преди стартирането на кампанията. Още днес е направен констативен протокол и ще изпратя писмо до представителството на тази партия в града да бъдат така добри да почистят плакатите. Аз поемам отговорност обаче тези ламаринени съоръжения с очевидно неугледен вид да бъдат подменени или боядисани и да изглеждат по друг начин, за да вкараме някакъв ред с безразборното лепене на всички предизборни материали, обяви за работа, обяви за бързи кредити, афиши и градът да придобие по-приличен вид, и то центърът. Граждани питат, защо некролози се лепят на сградата на общинската администрация, а не на местата, където трябва. И това е факт. И част от това, което се реализира като почистване на административната сграда, ще бъдат тези траурни печатни произведения премахнати от сградата и оттук нататък ще се следи това да го няма. По ел. табла, по дървета, с кабърки, с пирони, така са решили някои, но ще се стремя да има ред и в това. Искам центърът на града да е във вид, приветлив за гостите“.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular