Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаРадослава Чеканска: Милиони левове за физкултурни салони и площадки идват към Дупница,...

Радослава Чеканска: Милиони левове за физкултурни салони и площадки идват към Дупница, Сапарева баня и Бобов дол 

МОН публикува списъка на одобрените училища по Програмата за изграждане и ремонт на спортни бази в периода 2024 – 2027 г.

Милиони левове за изграждане и ремонти на спортни площадки и физкултурни салони потичат към учебните заведения в Дупница и съседните общини.

Добрата новина съобщи народният представител от ГЕРБ-СДС и член на Комисията по образование в НС Радослава Чеканска, след като МОН публикува одобрените за финансиране проекти по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024-2027 г.

Шест училища в община Дупница попадат в списъка с утвърдените кандидати. 1 500 000 лв. е предвиденото финансиране за изграждане на физкултурен салон в ОУ „Христаки Павлович”, където учат 145 ученици.

1 277 100 лв. е одобреното финансиране по програмата за изграждане на физкултурен салон в ОУ “Св.св. Кирил и Методий” в с.Яхиново, където се обучават 91 възпитаници на учебното заведение.

Амбициозната програма на МОН предвижда средства за нов физкултурен салон и за 108-те ученици на ОУ „Христо Ботев” в село Крайници. Заложените пари за изграждане на спортното съоръжение са в размер на 1 284 800 лв.

567 100 лв. ще бъдат насочени към Професионална гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница. Планира се основен ремонт на физкултурния салон, в който ще спортуват 284 гимназисти.

Chekanska

В списъка на одобрените училища от Дупница по „Модул 3” „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки” в държавните и общински училища в периода 2024 – 2027 г.  са още ОУ „Неофит Рилски” и ПГ „Христо Ботев”.

Одобреното финансиране за основен ремонт на съществуващата спортна площадка в ОУ „Неофит Рилски” в гр.Дупница е за 161 992 лв. Площадката е с размер на 1811 кв.м.

ПГ „Христо Ботев” ще може да получи 94 203 лв. за изграждане на нова спортна площадка върху площ от 473 км.м.

По проекта са одобрени и училища в Сапарева баня и Бобов дол. В курортната община ще могат да направят основен ремонт на физкултурния салон в Средно училище “Христо Ботев”. Одобрените от МОН средства са в размер на 275 700 лв.

В списъка на кандидатите от Бобов дол са Професионалната гимназия “Никола Йонков Вапцаров” и Средно училище “Христо Ботев” , където също ще се изграждат и ремонтират спортни площадки.

Според експерти, кандидатите ще бъдат изправени пред сериозни и тежки процедури, за да успеят да получат обещаното от МОН финансиране. Възможно е част от тях да отпаднат, поради невъзможност да се справят с административната тежест по изпълнението на проектите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular