Tuesday, May 14, 2024
HomeНовиниСвятРасте броят на заразените с коронавирус работници от германска кланица

Расте броят на заразените с коронавирус работници от германска кланица

В германска кланица, станала огнище на коронавирус, вече са заразени 1029 работници, или над две трети от личния й състав. Здравните органи са направили 3127 теста в опит да овладеят огнището на заразата, след като тя обхвана приятели и членове на семействата на работниците в кланицата.

Свен-Георг Аденауер – окръжен здравен комисар за Гютерсло:
„Искам да подчертая, че най-висш приоритет в окръг Гютерсло остава предотвратяване на всяко допълнително разпространение на вируса и избягване на затваряне. Надяваме се усилията ни да се възнаградят с успех“.

За огнището в кланицата край град Гютерсло в провинция Северен Рейн-Вестфалия бе съобщено в сряда, когато 400 работници дадоха положителни проби. В кланицата работят основно работници от България, Румъния и Полша.

Междувременно завод за преработка на месо в Северна Англия бе затворен заради взрив на заразени с COVID-19. Не се съобщава колко са точно положителните случаи, но собственикът – веригата магазини „Асда” – заяви, че работи със здравните власти за тестване на целия персонал. Докато това не стане, заводът в Клекхийтън, Западен Йоркшир, ще остане затворен. На 18 юни една от най-големите хранителни компании във Великобритания спря производството, след като бяха отчетени над 50 случая на заразяване./твевропа

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular