Thursday, May 16, 2024
HomeСпортРосен Йорданов донесе 3-те точки на ФК "Кюстендил" при гостуването в Кресна

Росен Йорданов донесе 3-те точки на ФК “Кюстендил” при гостуването в Кресна

“Велбъжд” отстъпи у дома с 1:3 на “Оборище” (Панагюрище)

 

Нов успех, този път с минималното 1:0, постигна отборът на ФК “Кюстендил” в мач от 13-ия кръг на Югозападната трета лига. Играчите на Николай Николов-Чезето гостуваха в Кресна на предпоследния в класирането ФК “Перун”, а единственото попадение в срещата вкара Росен Йорданов. Така кюстендилци остават на второ място в класирането с 29 точки, с 10 победи, 2 равенства и една загуба.

На другия полюс е представянето в първенството на другия кюстендилски отбор – ФК “Велбъжд”. В изминалия кръг играчите на Радостин Джогански инкасираха 8-а загуба. На стадион “Осогово” те загубиха с 1:3 от отбора на “Оборище” (Панагюрище). Всичките голове паднаха през второто полувреме, а домакините максимално затрудниха съперника.

Панагюрци откриха чрез Васил Тачев, който бе точен в 69-ата минута, но минута по-късно домакините успяха да изравнят с попадение на Васил Кръстев. До края обаче гостите стигнаха до успеха след голове на Милко Георгиев и Даниел Васев.

ФК “Велбъжд” продължава да е в опасната зона на 16-о място с 11 точки, колкото има и “Левски” (Чепинци). В следващия кръг тимът гостува на 7 ноември от 14 часа на “Беласица” (Петрич), който вече 2-ра седмица не играе заради пандемията. Дали ще има мач, ще стане ясно през седмицата.

По същото време ФК “Кюстендил” посреща на стадион “Осогово” отбора на “Рилски спортист 2011” (Самоков), който е осми в класирането.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular