Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаСанирането на Механото в Дупница на финал

Санирането на Механото в Дупница на финал

Продължава ремонтът на 4-тия етаж на училището, срокът за работа удължен до края на годината

До края на седмицата се очаква да приключи санирането на сградата на ПГ „Акад. С. П. Корольов” (Механото) в Дупница, където от м. март тече мащабен ремонт. „Договорът на фирмата изпълнител с Министерството на образованието и науката е удължен с анекс до 31 декември. Не знам по какви причини. Срокът за изпълнение беше до 31 октомври. Имам обещание до края на тази седмица да приключат със санирането. Притеснително за нас е скелето на фасадата, ако се наложи учениците да преминат към присъствено обучение. Ремонтирани са първият, вторият и третият етаж. Стаите са готови, могат да се ползват, ако учениците се върнат в клас. Все още не готов четвъртият етаж, асансьорът не е довършен”, каза директорът на учебното заведение Елена Костадинова.

Както писахме, строително-ремонтните дейности започнаха през м. март. Те са възложени от просветното министерство на фирма „Булплан Инвест” – Кюстендил. Финансирането е осигурено по ОП „Региони в растеж” след спечелен от училището проект за над 1 млн. лв.

Припомняме още, че се предвиждаше ремонт на покрива на учебното заведение и физкултурния салон, саниране на фасадата на училищната сграда и физкултурния салон, преустройство на неизползваеми помещения в учебния корпус в модерни работилници. Заложено е и изграждане на панорамен асансьор. Предвиден е и ремонт на тоалетните, които ще се пригодят за хора с увреждания. Предвиден е и ремонт на коридорите, боядисване на класните стаи и кабинетите, доставка на ново оборудване и др.

Припомняме, че при старта на ремонтните работи ръководството на училището имаше уверение от изпълнителя, че фирмата ще се справи по-рано от определения срок и училището ще бъде готово за началото на учебната година. Това не се случи и се наложи учениците, които в момента учат онлайн, и учителите да ползват сградата на бившето тютюнево училище в града.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular