Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградСептември (Симитли) взе три точки от дубъла на Левски (София)

Септември (Симитли) взе три точки от дубъла на Левски (София)

Ташко СУЛЬОТОВ

Септември (Симитли) успя да победи с 3:2 дубъла на Левски (София) в домакински мач, игран на стадиона в Симитли. В срещата от 10-тия кръг на Трета лига двата отбора изнесоха много интересен и оспорван двубой.
Първия гол в срещата отбелязаха възпитаниците на Стефан Гошев в 31-ва минута. Тогава при бърза контраатака след центриране настъпи меле в наказателното поле на гостите и опитният Влади Златинов с крак отклони топката в мрежата на Йоан Загоров за 1:0. Минута преди края на първата част на срещата студена вода обля около 600 зрители, дошли да подкрепят отбора на Септември. Калоян Петков след изритана топка напред овладя кълбото, надбяга защитата на домакините, от малък ъгъл изпрати топката в страничната греда и тя се оплете в мрежата за 1:1.

Втората част на срещата беше още по-динамична. Отборите заиграха на по-високи обороти. Истински спектакъл се изнесе на стадион „Арена Симитли“, който много хора определиха като мач на ниво Втора професионална лига. В 70-та минута Росен Петров от Септември бе повален вътре в наказателното поле на гостите и главния съдия Николай Ангелов отсъди дузпа, която Димитър Благов превърна в гол за 2:1. В самия край на редовното време при контраатака на гостите Калоян Стрински беше оставен непокрит от защитата на домакините и огорчи вратаря Александър Марковски за 2:2. Това наелектризира обстановката на стадиона и всички очакваха положителен развой в даденото продължение от главния съдия Николай Ангелов. В самия край на него при атака на домакините Росен Петров бе фаулиран, по най-бързия начин Димитър Благов центрира кълбото в наказателното поле на гостите и там Лъчезар Давков се оказа най-съобразителен и изпрати топката във вратата на Йоан Загоров за 3:2. Радостта на феновете на стадиона бе огромна. Сред зрителите, дошли да наблюдават мача, беше и кмета на Община Симитли Апостол Апостолов, присъстваха и много футболни хора от Благоевград и София.

След мача старши треньорът на Септември Стефан Гошев коментира, че е доволен от победата, но със сигурност има още какво да се желае от играта на нашите момчета. „Въпреки, че това е вторият отбор на Левски, там се работи и играе на много високи ниво. Цяла седмица работихме много активно за тази победа, като основен акцент поставихме върху психологическата нагласа на нашите играчи, опитвайки се да им обясним, че футболистите на Левски II са млади момчета, но много перспективни и въпреки това не трябва да се плашат, а да играят с пълна сила“, каза още Гошев.
По думите му септемврийци са влезли в ритъм след 25-та минута, като първото полувреме е завършило при правен резултат. „Казах на момчетата, че този мач трябва да ни е като обеца на ухото. Имаше и положителни, и отрицателни моменти. Най-важното, което трябва да разберат нашите играчи е, че винаги трябва да се раздават на макс и до края на мача да търсят победата, както се случи в днешната среща“, добави старши треньорът на Септември.
Следващият мач на Септември (Симитли) е срещу ЦСКА II (София), като нашите момчета ще гостуват на стадион Българска армия.

RELATED ARTICLES

Most Popular