Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаСиновете на Пламен Мавров-Гипса искат да изградят зоокът край Дупница

Синовете на Пламен Мавров-Гипса искат да изградят зоокът край Дупница

Зоокът ще бъде изграден на площ от 11, 3 дка край Дупница. В докладна записка от Общинския съвет се иска разрешение за изработването на проект за Подробен устройствен план – План за застрояване (ПЗ) за промяна предназначението на земеделска земя за неземеделски нужди вместността Сара Суетлерв района на градския парк „Рила”.Намерението да изградят зоокътъта е на Слави и и Любомир Маврови -синовете на покойния Пламен Мавров – Гипса. Те са внесли в община Дупница заявление с искане да се разреши изработване на проект за Подробен устройствен план (ПУП) – План за застрояване (ПЗ) в имот, купен през 1999 год., който са наследили. Теренът представлява ливада с площ 11323 кв. м. Желанието на собствениците е да променят предназначението на земеделската земя за неземеделски нужди, в който да се установи териториално-устройствена зона от разновидност «рекреационни дейности» за изграждане на зоокът.

Предвижда се застрояване с всички необходими сгради и съоръжения- ниско строителство до 10 м, необходими за функционирането на предвидения зоокът.Застрояванете ще е  до 30%.

Електрозахранването на имота ще се осъществи посредством присъединяване към съществуващата електропреносна мрежа, минаваща в близост до имота по ул. «Патриарх Евтимий». Отконението ще премине изцяло в съществуващите полски пътища и ул. «Патриарх Евтимий».

Захранването на новопредвидената сграда с питейна вода и вода за противопожарни нужди може да се осъществи чрез  отклонение от съществуващ довеждащ водопровод, минаващ в близост до имота по ул. «Патриарх Евтимий», както и от водопровод  за водоснабдяване на парк „Рила”. Отконението ще премине изцяло в съществуващитепоски пътища и ул. «Патриарх Евтимий» граничещи с имота.За противопожарни нужди ще се използват наличните противопожарни кранове находящи се по ул. «Патриарх Евтимий».Отпадните води от имота ще се отвеждат във водоплътна изгребна бетонова яма. Достъпът до имота ще се осигури от поземлен имот с идентификатор 68789.25.383 по кадастралната карта  на гр. Дупница, с начин на трайно ползване –За селскостопански, горски, ведомствен път. Общинският съвет ще реши дали да одобри задание за проектиране на проект за ПУП – ПЗ на заседанието си на 28 октомври.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular