Monday, May 6, 2024
HomeРегионСапарева баняОбщина Сапарева баня стимулира финансово шампионката по кикбокс Алисия Сусанина

Община Сапарева баня стимулира финансово шампионката по кикбокс Алисия Сусанина

Община Сапарева баня ще подпомогне финансово шампионката по кикбокс Алисия Сусанина. С докладна зеписка се иска съгласие от Общинският съвет състезателката да бъде подпомогната със сума в размер на две минимални работни заплати –  1420 лева. Предложението е във връзка с титлата „Световен шампион по кикбокс” за девойки категория до 60 кг, спечелена на световно първенство по кикбокс на 8 октомври в италианския град Йезоло ди Лидо.

Община Сапарева баня винаги е подкрепяла и стимулирала развитието на спорта и спортните постижения на изявени спортисти на територията на общината през годините.

Алисия Сусанина е родена на 30.06.2006 година в град Дупница. Част е от СК „Патриот-Дупница“, с треньори Кирил Чакъров и Анна Минкова, от 2018 г. В спортната ѝ визитка има четири републикански титли, европейска титла за кадети, балканска и световна титли, се казва в мотивите на докладната.

Общинският съвет ще вземе решение по предложението на заседание на 27 октомври.

Припомняме, че само преди няколко дни – на 19 октомври, на Празника на града, Общинският съвет в Дупница удостои Алисия Сусанина с  отличието  „Почетен знак на община Дупница”.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular