Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендил3.90 лв. удря ученическият купон за обяд в Кюстендил

3.90 лв. удря ученическият купон за обяд в Кюстендил

Нова цена на ученическия обяд ще гласуват общинските съветници в Кюстендил по време на насрочената сесия на Общинския съвет, която ще се състои на 27 октомври. Купонът за хранене, който родителите ще плащат за обедното меню, е 3.90 лева.
Поскъпването ще стане с промяна на действащата наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Кюстендил, съобщи за БНР председателят на Общинския съвет Иван Андонов.
През септември общината в Кюстендил инициира анкета сред родителите на ученици, в която те трябваше да заявят дали желаят децата им да се хранят в училище, а повечето отговори бяха положителни.
Дневният ред за предстоящото заседание на Общинския съвет включва общо 27 точки. Съветниците трябва да гласуват план за действие на община Кюстендил (2022-2024) за изпълнение на стратегията на област Кюстендил за равенство, приобщаване и участие на ромите, докладна записка относно сключване на договор с Агенция по заетостта за проект по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“, предоставяне на финансова помощ за довършителни работи по храм “Св. Вмчк. Димитър” в село Жабокрът, община Кюстендил.
Съветниците ще гласуват и предложение за кандидатстване на община Кюстендил с проектно предложение по целева програма “Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд”, финансирана от Фонд “Социална закрила”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular