Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаСияна Димкина спечели конкурса “Мис Пролет Читалище 2022 г.” в Дупница

Сияна Димкина спечели конкурса “Мис Пролет Читалище 2022 г.” в Дупница

Читалищни секретарки посрещнаха пролетта с незабравим купон

6-годишната Сияна Димкина спечели конкурса “Мис Пролет Читалище 2022 г.” в Дупница. Надпреварата бе част от незабравим купон, който си организираха секретарките на някои от местните читалища за настъпването на новия сезон.

Чаровницата Сияна бе най-малката участничка в конкурса и е от с. Червен брег. За приза се бориха 7 момичета. Това са близначките Симона и Ивона Гюрини, на 13 години, 12-годишните Николета Спасова и Велислава Чорбаджийска, също от Червен брег, 15-годишните Ива Зарова и Гергана Димитрова от Бистрица.

Участваха и две по-големи момичета – Даниела и Катя Пишимарови от с. Яхиново. Момичетата показаха етикет на поведение, уменията си да разпознаят със завързани очи предмети, свързани с бита, продукти (плодове, зеленчуци и др., които ще ползват в кухните си като бъдещи домакини), танцови умения, музикални познания.
Оценките на момичетата даде жури, съставено от Маргарита Иванова -общественичка, певицата от фолктрио „Авлига” Райна Христова, която е и секретар на читалище “Пейо Яворов 1978“, и Петър Димитров. Натежа най-вече фактът, че Сияна е най-малката участничка, която бе и най-атрактивна, казаха организатори.
Конкурсът бе част от тържество, на което работещите в дупнишките читалища “Пейо Яворов 1978” и “Пенчо Славейков 1978“, читалище “Светлина 1927“ – Бистрица, „Пробуда 1926” – Джерман, “Пробуда 1939“ Яхиново, и “Христо Ботев 1911“ в Червен брег посрещнаха пролетта. Празникът бе организиран от секретарките на тези читалища. Тържеството в ресторант в бившите „Пътни строежи” в града донесе много настроение на присъстващите, принос за което имаха водещите Александра Йорданова и Вероника Минева.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular