Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаДупничанин стана двукратен шампион в „Последният печели“

Дупничанин стана двукратен шампион в „Последният печели“

Камен ЯНЕВ

Дупничанин стана двукратен шампион в умната игра на БНТ „Последният печели“. Той се казва Георги Чараклиев и вече е достатъчно разпознаваем за всеки зрител, загледал се дори за малко в телевизионното състезание. Шоуто върви всеки делничен ден от 19,00 ч и участниците в него отговарят на въпросите на водещия Орлин Горанов от най-различни области в три кръга. А Георги показа, че наистина знае много и два пъти спечели предаването – на 20 и на 21 март. На следващата вечер „предаде щафетата“ на новия шампион Иван, като много малко не му достигна, за да играе в трети кръг. „На косъм беше!“, обърна се към него Орлин Горанов, който го поздрави с двете шампионски титли. „Ти вече си част от нашето семейство“, допълни още Горанов.

Георги Чараклиев е от Дупница и живее в родния си град. Семеен, с две деца – момче и момиче. В момента той се занимава със земеделие и търговия. Интересен факт е, че е основател на фондация „Свята България“. Създател и администратор на единствения по рода си сайт СВЕТИ МЕСТА (svetimesta.com). Освен това е член на Съюза на българските краеведи.

Дупничанинът демонстрира бърз ум и много знания в различни области – история, политика, култура, точни науки. По време на играта Георги впечатли и с уважението, което демонстрираше към водещия и останалите участници.

Георги Чараклиев е първият победител от Дупница в нашумялото куиз състезание. До този момент шампионски титли са печелили участници от едва няколко града в Югозападна България – Перник, Благоевград и Сандански.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular