Monday, May 20, 2024
HomeРегионСкоростен ремонт на покрива на МБАЛ предприема общината в Самоков

Скоростен ремонт на покрива на МБАЛ предприема общината в Самоков

Търси се вариант и за кметството в село Райово

Скоростни ремонти на покривите на две обществени сгради предприема община Самоков. Това става известно от справка на страницата на Агенцията за обществени поръчки, според която местната администрация е обявила поръчка за реновиране на покривите на многопрофилната болница в град Самоков и на кметството в село Райово, за която оферти се събират до 18 октомври, шест дни след обявяването ѝ.
Лошото състояние на покривните конструкции и незабавната необходимост от ремонта им предвид предстоящия зимен сезон налага възлагането на обществената поръчката да бъде проведено чрез процедурата „пряко договаряне“, се обяснява в документацията. В тази връзка от общината са изпратили покани за участие на фирмите: „СН Строй БГ“ ЕООД“, „ЗКБ Груп“ ЕООД и „Алвести Строй БГ“ ЕООД. Те имат право да подават оферти и за двете реконструкции. Строителните работи трябва да приключат в рамките на месец, а общата им прогнозна стойност е 130 500 лв.
Основната причина за ремонта в МБАЛ в Самоков е теч в следствие на износване на ламаринената обшивка и на част от дървената конструкция на покрива. При валежи и снеговалежи се получават течове от покрива на сектор А, Операционен блок на МБАЛ “Самоков” ЕООД, заради които се налага поставяне на кофи, легени, с което се нарушава хигиената и се поставя в опасност здравето на хората, е посочено в документацията. Срещу сумата от 55 500 лв. изпълнителят ще трябва да демонтира част от ламаринена обшивка и дървена конструкция на покрива, след което да ги възстанови.
По-трагично, според техническата спецификация, е положението с покрива на кметството в село Райово. В текста е записано, че заради липсата на хидроизолация, той е прогнил, с течове, стари, счупени, разместени и падащи керемиди, „които непосредствено застрашават и поставят в опасност живота, респективно здравето на хората“./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular