Thursday, May 9, 2024
HomeРегионРазлогНад 500 участници мериха сили в спортните празници в Разлог

Над 500 участници мериха сили в спортните празници в Разлог

Над 500 ученици, професионални и непрофесионални състезатели взеха участие в спортните мероприятия, организирани по повод 110 години от Освобождението на Разлог.
Повелителите на шаха откриха събитията, част от празничния календар, с областен турнир за мъже, проведен в края на месец септември. С най-много точки от проведените срещи, Боян Костадинов, Борислав Шарков и Георги Елчинов оформиха челната тройка.
В края на месец септември, победителите във футболния турнир “Купата на Кмета”, заедно с инж. Гърменов, г-н Гюров, г-жа Фарфарова и останалите участници в приятелските двубои, се обединиха от благородната кауза, да покажат своите футболни умения, в помощ на Славчо от Разлог. Благодетелите дариха над 3000 лв. в помощ на 10-годишното дете, диагностицирано с ДЦП.

По повод “Празника на Разлог” и своя юбилей, ПГ по транспорт приветства десетки участници от Разлог, Банско и Белица на турнир по тенис на маса. За своето блестящо представяне възпитаниците на СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви” бяха удостоени с почетното първо място, следвани от домакините и състезателите на ПГ по МСС.
В навечерието на 11 октомври юношеските представителни отбори на разложката гимназия, ПГ по МСС и ПГ по транспорт взеха участие във волейболен турнир, под надслов “ Здрав дух в здраво тях”. Подкрепени от мажоретния състав на домакините – СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви”, момчетата на трите гимназии, демонстрираха своите спортни умения. На първо място се класира отборът на разложката гимназия, а грамоти за второ място заслужиха възпитаниците на ПГ по транспорт. Челната тройка бе допълнена от учениците на ПГ по МСС.

Спортните прояви, по повод Освобождението, приключиха с турнир по силов трибой през изминалия уикенд. Евгени Брейчев оглави класирането в най-тежката мъжка категория, с актив от 152 т., а до него, на най-високото стъпала на стълбичката за награждаване, се качиха и Аспарух Тотев и Михаил Димитров. В категория жени Валентина Василева се окичи със златото, Лора Маркова – със сребро, а Ирина Цветкова – с бронз. В категория “юноши” Марио Цирков вдигна купата за първо място, следван от Петър Папев и Георги Попов.

В организацията на спортните колективни и индивидуални мероприятия, със съдействието на Община Разлог, участваха ФК “Пирин”- Разлог, ПГ по транспорт, местният клуб по шах , СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви”. Победителите получиха предметни награди, медали и грамоти за участие, връчени от инж. Гърменов, г-н Гюров, г-жа Колчева-Фарфарова и представители на общинска администрация.

RELATED ARTICLES

Most Popular