Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионДупницаСК „Патриот“ с чудесно представяне на Републиканското по кикбокс в Пловдив

СК „Патриот“ с чудесно представяне на Републиканското по кикбокс в Пловдив

Всичките дупнишки бойци се завърнаха с медали, клубът договори съвместна галавечер с „БултрасФайт клуб“ в Пловдив през пролетта

 

СК „Патриот“ постигна отлични резултати на Републиканското първенство по кикбокс, което се проведе в Пловдив. Надпреварата беше в най-тежкия стил в този спорт – К1, като участие взеха 150 участници от цялата страна.
Дупнишкият клуб отиде под тепетата с 6 бойци и се върна с 6 медала (3 златни и 3 бронзови), след като всеки един техен състезател успя да се качи на почетната стълбичка.
Алисия Сусанина отново показа, че няма абсолютно никаква конкуренция в България в категория до 60 кг при юноши младша възраст. Тя беше безпощадна във всичките си срещи, като вече почти няма противнички в категорията й. Показателно за нейната тотална доминация е фактът, че тя спечели финала си след нокаут, постигнат само за 20 секунди, и прави всичко в този спорт така, че да изглежда лесно.
Мартин Миладинов също стана шампион. В категория до 51 кг при юношите младша възраст той имаше тежък първи двубой, който успя да спечели. След това на финала пък го чакаше доста опитен и добър състезател. В решителната битка неговият опонент получи лекарска забрана по средата на втория рунд заради счупване на носа и така златният медал отиде при състезателя от Дупница.
Ивайло Добринов пък завоюва седма поредна титла! В категория до 52 кг при кадетите той спечели и двете срещи безапелационно. Първият двубой беше с технически нокаут, а вторият – с 3:0 съдийски гласа.
С бронзови медали от Пловдив се завърнаха Асен Цеков (юноши старша възраст 81 кг), Мони Василев (тежка категория при юноша младша възраст) и Габриел Владимиров при децата до 42 кг.
СК „Патриот“ имаше успехи и на друго поприще. Един от главните треньори в клуба – Ани Минкова – в Пловдив за първи път се качи на ринг като рефер. Шефът на съдийската колегия Георги Георгиев директно й даде клас „А“, което потвърди блестящо й представяне в отсъжданията. Тя беше на ринга през 3-4 срещи и ръководителите на спорта загатнаха, че ще залагат на нея за в бъдеще още повече.
Друг от треньорите в клуба – Драгомир Кацаров – пък изкара курс за съдия. Под тепетата той помагаше на клуба си, но намери време и за обучението си като арбитър. Така той също ще бъде включен в следващите наряди.
„Заведохме по-малко състезатели, само една четвърт от бойците ни. Оставихме почти всичките си титуляри да почиват. При тях се натрупа най-вече психологическа умора поради всичките галавечери, европейски и световни първенства през годината. Всички в Пловдив се справиха перфектно. Те не дадоха нито крачка назад. Видя се, че не се огъват под натиск, търсят боя и показват сърце. Това за нас е най-важното и е по-ценно от победите. Един треньор трябва да бъде и психолог, дори и да играе ролята на втори родител, когато се наложи. Именно поради тази причина смятам, че нашият екип работи в правилна посока. Тук е мястото и да благодаря на хората, без които нямаше да стигнем това ниво. Това са дружествата „Рила Спорт“ и „Атомик Инвест“. Дано има повече такива хора, които да помагат като цяло на спорта. Виждате, че държавата е дръпната малко от спортистите и благодарение на такива хора българският спорт върви напред“, коментира пред „Вяра“ президентът и главен треньор на СК „Патриот“ Кирил Чакъров.
Той обяви, че най-вероятно през месец април следващата година дупнишкият клуб и „БултрасФайт клуб“ ще организират съвместна галавечер по кикбокс в Пловдив от веригата „ПроФайт“, чийто собственик вече е „Рила Спорт“. Въпреки че са новосъздаден клуб, пловдивчани са се справили перфектно с организацията на Републиканското.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular