Monday, May 20, 2024
HomeСпорт„Славата” победи „Вихрен” с 2:1, новото попълнение

„Славата” победи „Вихрен” с 2:1, новото попълнение

Александър Вангелов точен от дузпа за санданчани

На градския стадион в Сандански в контролен мач се срещнаха местният „Вихрен” и втородивизионният „Струмска слава” (Радомир). Теренът не беше подходящ за игра и футболистите на двата отбора не можаха да разгърнат истинските си възможности. Първият гол в срещата падна в 32-рата минута. Тогава след центриране от ъглов удар на Цветомир Тодоров в наказателното поле на домакините Николай Борисов с глава изпрати топката в мрежата за 0:1. Веднъж Илиян Попов от гостите изскочи очи в очи срещу вратаря на „Вихрен”, но изпрати кълбото в страничната греда.
През втората част на мача футболистите на двата отбора си отбелязаха по едно попадение. В 48-ата минута след атака по десния фланг топката бе насочена към Борислав Николов, който от мястото на дузпата спря топката и я търкулна в мрежата зад стража на домакините за 0:2.

Адриан Чиволи се озова в удобна позиция за стрелба, но се засуети в наказателното поле на домакините и бе блокиран навреме, преди да стреля. В 68-ата минута главният съдия Александър Вангелов отсъди дузпа в полза на „Вихрен”, която новопривлеченият футболист от „Беласица” Владимир Кабранов превърна в гол за 1:2. До края на мача опитите на футболистите на двата отбора да се промени резултатът се оказаха безуспешни.

Веднага след мача наставникът на „Струмска слава” (Радомир) Владимир Димитров сподели: „Това беше последният ни контролен мач от лагер-сбора край Петрич. Следващият ни контролен мач ще бъде на 1 февруари от 14 часа в град Кюстендил срещу едноименния отбор, а на 8 февруари играем престижен контролен мач на стадион „Българска армия” срещу гранда в българското първенство ЦСКА (София). Много съм доволен от условията, които ни предостави собственикът на местен комплекс Христо Сайменов – настаняване, храна, терен. Според мен успях да натоваря физически момчетата и очаквам добри резултати през втората част на първенството на втора лига”.

RELATED ARTICLES

Most Popular