Monday, May 20, 2024
HomeСпортСлед края на европейското

След края на европейското

Три „лъвици“ от Рилецо попаднаха сред най-добрите

Българският национален отбор за девойки до 18 години финишира на осмото място на европейското първенство в София, Дивизия Б. Момичетата на Маргарита Маринкова приключиха с три победи и четири загуби, но въпреки това имаха шанс за много по-добро класиране и промоция в Дивизия А, тъй като на четвъртфиналите останаха на крачка успеха. Все пак отлични впечатления оставиха три баскетболистките в лагера на младите „лъвици“. Това са Деница Манолова, Моника Борисова и Ивана Бонева, които завършиха сред най-добрите в индивидуалните класации на шампионата на Стария континент в българската столица.

Манолова блести в цели три класации. Състезателката на Рилски спортист затвърди добрите впечатления при борците, където се нареди на второ място. Крилото остави на сметката си по 10.6 овладени под двата ринга топки за 7 мача. 16-годишният талант приключи с коефициент на полезно действие от 16.0, като по този начин попадна в Топ 10. 176-сантиметровата баскетболистка завърши на десето място и при стрелбата от игра, записвайки успеваемост от 39.7%. Тя записа още по 11.9 точки и 2.0 асистенции.

Борисова също не пропусна да остави своята следа на родна земя. Състезателката на Рилски спортист бе над всички при подавачите. Гардът блесна със средно по 7.3 асистенции за 7 срещи. 16-годишният талант отново показа, че е сред най-важните фигури в ротацията на Маринкова. 168-сантиметровата баскетболистка приключи с по 4.9 точки и 5.4 борби.

Бонева последва примера на Манолова и Борисова. Състезателката на Рилецо също намери място в една от индивидуалните класации. Гардът попадна сред най-точните при стрелбата от наказателната линия. 17-годишният талант приключи на петата позиция със 78.3% от линията за изпълнение на наказателни удари. 175-сантиметровите баскетболистки приключи с по 9.9 точки, 2.3 борби и 1.9 асистенции за 7 двубоя./Superbasket

RELATED ARTICLES

Most Popular