Thursday, May 2, 2024
HomeОживление37 деца ходят на „лятна академия“ в Рила

37 деца ходят на „лятна академия“ в Рила

„Лятна академия за деца и ученици“, организирана по традиция от 2012 г. от общината през лятната ваканция, започна в град Рила. „Тази година „академията“ ще бъде през месецюли и ще съчетава дейностите на лятно училище, организирано от ОУ „АверкийПопстоянов“, „Неделно училище“ и дейностите по проект „Инвестиции за бъдещето“ на община Рила.

Програмата е направена така, чеда ангажира свободното от училище време на децата и учениците по приятен, полезен и надграждащ начин, и е разработена от община Рила, съвместно с директорите на образователните институции ОУ „АверкийПопстоянов“, ОДГ „Д-р Тодора Миладинова“, както и въз основа на примерен план за катехизически теми, представен от иконом Стефан Костов – председател на Църковното настоятелство при храм „Св. Николай Мирликийски чудотворец“, гр. Рила.

Акцентът е към опознаване богатата история, природата на Рила и района, запознаване с традициите и бита на населението, приобщаване на децата към християнските и национални ценности, които са вечни и непреходни,и възпитание в християнство от ранна детска възраст чрез религиозно-нравствено образование“, каза Мариана Костова – завеждащ„Връзки с обществеността“ в община Рила.

Летните занимания помагат на децата не само да поддържат знанията и уменията си, но също да откриват нови интереси, да бъдат по-мотивирани, да развиват своето любопитство и желание за работа по по-неформален начин.

Посещение в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ на бъдещите първокласници

Интересът, който проявяват децата и родителите, е голям.

Тази година „академията“ се посещава от около 37 деца на възраст от 7 до 9 години, на които община Рила подсигурява транспорта, а децата, които ще вземат участие в дейностите по проекта „Инвестиции за бъдещето“ на община Рила, ще бъдат със закуска и обяд.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular