Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградСлед скандалите в БСП Благоевград: Нинова чака по-висок резултат, била екипна и...

След скандалите в БСП Благоевград: Нинова чака по-висок резултат, била екипна и не влизала в договорки

Коалиция “БСП за България” в Благоевград регистрира листа от 17 кандидати за 1-ви избирателен район в РИК-Благоевград.
Документите за регистрацията внесе лично Корнелия Нинова, в компанията на областния координатор на БСП Валери Сарандев, кандидати за народни представители, членове на областното и общинското ръководство на партията.
„Не оставяйте друг да решава съдбата ви. Използвайте гласа си правилно. Оценявайте ни по делата. Доверете ни се. Ние не ви излъгахме. Нито за миг не влязохме в сглобки и договорки”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след регистрацията на листите на Коалиция „БСП за България”.

„Очакваме Българската социалистическа партия и Коалиция „БСП за България“ сериозно да повишим резултата си, защото в годините доказахме, че сме партия, че сме екип, че всички, които вървим заедно не предаваме хората, които  ни избират. През всички тези години, ние останахме единствените, които не влязоха в сглобки, договорки със задкулисието. Останахме единствените, които защитаваме социалната справедливост – докато бяхме в управлението го доказахме с конкретни решения и конкретни резултати.

Доказано ние сме лявата партия, която защитава социалната справедливост, но може би по-важното е, че сме партията, която няма да влезе в договорки с мафията и задкулисието, и ще продължаваме да се борим с този порок на политиката“, обяви след регистрация Корнелия Нинова.

Тя посочи, че основен политически опонент за БСП си остава ГЕРБ  и модела ГЕРБ, както и през всичките години.

„Г-н Борисов е човекът, който прегръща всяка следваща партия, унищожава я, оцелява и продължава да налага модела, който през последните 15 години управлява България.

За листата, преди всичко искам да кажа, че сме се постарали да обхванем повече общини в областта. Има представители на Благоевград, Петрич, Сандански, Разлог, Банско.

В листата са включени доказани експерти в сферите на здравеопазването, икономиката, образованието, финансите, юристи и специалисти от различни области на обществения живот, обясни Нинова. След нея се нареждат Веселин Христов, Младен Тимчев, Радослав Кирев, Гергана Орманлиева, Бистра Низанска, Абедин Камбуров, Любомир Алексиен, Лилко Айвазов, Тодор Крънджалски и др.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова по традиция води и в 25 МИР София.

„Нинова няма очи да говори за екипност, особено в Благоевград. Тя превърна цялата партия в еднолично дружество с ограничена отговорност. Срина БСП в Пиринско и само след месец ще може да си преброи гласовете”, категорични са опозиционерите в столетната партия.

Припомняме, че в началото на настоящата година близо 200 социалисти в Благоевград се разбунтуваха и изразиха своята готовност да напуснат редиците на БСП. Това стана след промяна на ръководството на общинско ниво.

Стигна се до грозни сцени и смяна на ключалките в  служебните помещения. След нагласено отчетно – изборно събрание бяха избрани нови органи на Общинския съвет на БСП.

На пресконференцията благоевградските социалисти Любен Милев, Емил Костадинов, д-р Владимир Пандев, Йордан Симонски и други  изразиха мнение, че се води активна негативна кампания против организацията на партията в Благоевград. Според тях причината бе несъгласието им с политиките на ръководството на БСП на национално ниво и по-конкретно Корнелия Нинова.

Любен Милев посочи, че на последните два парламентарни избора и на местните избори общинското ръководство не е получило пълномощия да представлява партията. Те били дадени на хора, които са скъсали отдавна с организационния живот на структурата в Благоевград и били „послушни маши” в ръцете на Националния съвет. Милев изпрати писмо – послание до националното ръководство на БСП с подписите на повече от 200 активни социалисти, в което се изразяваше  несъгласието си с политиката на Нинова.

Социалистът Емил Костадинов настоя да се инициира разпускане на Националния съвет на БСП и да се свика нов конгрес.

За нов  председател на общинската структура в Благоевград бе спуснат Веселин Христов. Заради декларираната преданост към червената лидерка, към днешна дата Христов получава второто място в листата. И макар да твърди, че помирението в местните структури е факт, то мнозина от съмишлениците на лявата идея в областния град твърдят обратното, като  изчакват резултатите от предстоящия вот, за да го докажат. Според тях не само липсват оздравителни процеси, а напротив. Конфликтите продължават да зреят, а равносметката от предстоящия вот ще докаже за пореден път, че Нинова води БСП към дъното.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Има да чака.Разбута червения кошер ,а сега е тръгнала с маточина да ги събира.

Comments are closed.

Most Popular