Wednesday, May 15, 2024
HomeКриминалниСлед яка гонка! Задържаха каналджийка от Кюстендилско, превозвала 10 китайски мигранти

След яка гонка! Задържаха каналджийка от Кюстендилско, превозвала 10 китайски мигранти

Иззети са боеприпаси, регистрационни табели, пари, телефони и тетрадки с имена

С полицейска заповед, в края на миналата седмица, криминалисти от Кюстендил са задържали 44-годишна жена, в рамките на провеждана специализирана операция, съобщиха от полицията.

Жената превозвала в автомобила си „Ауди“ десет китайски граждани. Водачката не се е подчинила на подаден сигнал от полицейски служители за спиране и проверка в района на село Граница, община Кюстендил. Тя е спряна в съседното село Багренци.
Жената е адресно регистрирана в село Долна Гращица, община Кюстендил, уточниха от полицията. Превозваните граждани са имали лични документи, издадени от Китайската народна република.

При последвалите процесуални действия на адреси, обитавани от 44-годишната жена, са открити и иззети 12 боеприпаса от различен калибър, регистрационни табели на автомобили, голяма сума пари в евро, мобилни телефони, множество тетрадки с имена и телефони.

Чуждите граждани, които е превозвала 44-годишната жена, са предадени на служба „Миграция“, а по-късно са настанени в Център за настаняване на мигранти в столицата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular