Monday, May 27, 2024
HomeСпорт"Спартак"- Склаве победи "Долно Осеново" в Крупник

“Спартак”- Склаве победи “Долно Осеново” в Крупник

Мачът от 12 кръг за първенството на областна група Струма-2 футболистите от Спартак Склаве изиграха по един блестящ начин, като вкараха четири гола само за едно полувреме на колегите си от Долно Осеново. Течеше първата минута, когато възползвайки се от грешка в защитата на домакините Илия Атанасов овладя кълбото, насочи го към Илия Чакалов, който майсторски прехвърли вратаря на домакините за 0:1. Две минути по-късно след изпълнение на пряк свободен удар от Васил Феридаров топката се отби от изградената от домакините стена и отново се върна при него като той с топовен шут от 30 метра не остави никакъв шанс на вратаря им за 0:2. В 23-та минута след атака по десния фланг на домакините техен нападател се измъкна от защитата на Спартак, излъга и вратаря им и на празна врата направи резултата 1:2. Две минути по-късно след изпълнение на свободен удар топката беше центрирана в наказателното поле на домакините и намиращия се на задна греда Стойчо Секулов изпрати кълбото в обратния ъгъл и отклонявайки се от защитник на Долно Осеново резултата набъбна на 1:3. В 30-та минута след самостоятелен пробив по десния фланг на Илия Атанасов последва центриране и топката уцели ръката на защитник на домакините и съвсем справедливо главния съдия отсъди дузпа, която Васил Феридаров превърна в гол за 1:4. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
През второто полувреме футболистите на Спартак Склаве разиграваха повече топката с цел да не оставят шансове на домакините да достигнат до нещо по-опасно. До края на срещата Цветолюб Чолтеев , Васил Феридаров и Илия Чакалов обстрелваха противниковия вратар, но така и до нови попадения не се стигна.

След последния съдийски сигнал футболистите на Спартак Склаве ликуваха, и имаше защо. Те постигнаха победа като гости още на старта на пролетния дял на първенството. Следващата събота им предстои ново тежко гостуване на негостоприемния стадион в село Полена.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular